Bewijs van hersenveranderingen bij mensen die lijden CRPS

Amygalda
(c) BLB Solicitors

July 10th 2018 | article by Richard Lowes

In een eerder artikel hebben we overwogen veranderingen in de hersenen in mensen met CRPS alleen in de context van slecht geheugen of ‘ Brain Fog ‘. In dit verband, in aanvulling op factoren zoals slechte slaap en de bijwerkingen van medicatie, is er al lang speculatie in de medische professie dat geheugenverlies voor mensen die lijden CRPS kan ook het gevolg zijn van een storing in een deel van de hersenen bekend als de ledemaat IC-systeem, dat betrokken is bij de controle van onze stemming en instinct.

Echter, in de afgelopen jaren, meer geavanceerde medische beeldvorming technieken hebben betekend dat, voor de eerste keer, is er eigenlijk nu visueel bewijs dat mensen met CRPS ondergaan significante veranderingen in bepaalde gebieden van de hersenen.

De wetenschap

De uitgevoerde studies betreffen complexe neurowetenschappen, waarvan een groot deel moeilijk te doorgronden kan zijn. Alvorens de resultaten van deze studies verder te overwegen, kan een korte verklarende woordenlijst nuttig zijn. Mijn verontschuldigingen aan iedereen in de wetenschapsgemeenschap voor de over-vereenvoudiging, die volledig voor mijn voordeel is!

Grijs (of grijs) en witte materie

De hersenen bestaat hoofdzakelijk uit grijze kwestie en witte kwestie, die voor hun respectieve schaduwen wordt genoemd (eigenlijk roze-grijs en wit). De schaduw komt neer op het vetgehalte en de aanwezigheid van bloedvaten.

Grijze materie bestaat uit neuronen (meestal aangeduid als ‘ hersencellen ‘) en glial cellen, die neuronen in de plaats houden, isoleren ze van elkaar, leveren ze met essentiële zuurstof en voedingsstoffen en verwijder afval.

Witte materie bestaat uit de zenuwvezels die gebieden van grijze materie verbinden en waarlangs zenuwsignalen passeren. Als een gebied van witte materie is beschadigd, kan de hersenen uiteindelijk in staat zijn om zichzelf te ReWire; het vinden van een alternatieve route naar de verloren verbinding (en) te vervangen.

De plasticiteit van hersenen

Dergelijke herbedrading is een voorbeeld van hersenplasticiteit. Brain Plasticity (of plasticiteit) is het vermogen van de hersenen om zichzelf te veranderen in de tijd door het wijzigen van de verbindingen. Deze wijzigingen worden niet alleen uitgevoerd om beschadigde verbindingen te herstellen. Ze zijn essentieel voor onze ontwikkeling, zodat we kunnen ontwikkelen van een kind naar een volwassene, en ons helpen om zich aan te passen aan nieuwe situaties en omgevingen.

Maar hersenplasticiteit kan ook een negatief effect hebben.

CRPS

Het onderzoek publiceerde onlangs in het dagboek van pijn is enkel recentste om voor te stellen dat de mensen met CRPS significante hersenen plasticiteit ondergaan resulterend in duidelijke structurele en functionele veranderingen in bepaalde gebieden van de hersenen.

De onderzoekers vonden dat de mensen nieuw gediagnostiseerd met CRPS zowel verminderde bloedstroom als een lager volume van grijze kwestie in gebieden van de hersenen toonden die met zowel pijn als beweging worden geassocieerd. Dit wees op het voorkomen van hersenen plasticiteit tijdens de vroege stadia van CRPS.

Bij patiënten met een lange termijn CRPS, terwijl er geen sprake was van een verdere vermindering van het volume van de grijze materie, de studie bleek dat er een duidelijke negatieve relatie tussen de gemiddelde niveaus van pijn en het volume van de grijze stof in de regio’s van de hersenen geassocieerd met pijn verwerking. Met andere woorden, hoe lager het volume van de grijze stof in deze gebieden, hoe hoger de gemiddelde niveaus van pijn gemeld.

Graded motorische beelden

Echter, het vermogen van de hersenen te veranderen kan bieden hoop in de vorm van gerichte therapie. Misschien is het beste voorbeeld van deze vertrouwd aan mensen met CRPS is ingedeeld motorische beelden (GMI).

Het idee achter GMI is om de hersenen te trainen om opnieuw verbinding te maken met het deel van het lichaam aangetast door pijn. De aanvaarde theorie is dat in een persoon met CRPS, hun hersenen daadwerkelijk de eigenaar van het deel van het lichaam aangetast, het zien van het in plaats daarvan als een bedreiging. Normaalgesproken, als we onszelf verwonden de hersenen waarneemt deze dreiging en, als een bescherming mechanisme, produceert pijn als een alarmsignaal, die ons in staat stelt om te gaan met en de behandeling van de gewonde gebied. Echter, in gevallen van CRPS, dit alarmsysteem is defect.

GMI richt zich op de gebieden van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor sensatie en beweging. In elk gebied is er een bepaalde ruimte voor elk deel van het lichaam. Wanneer iemand pijn lijdt voor een lange tijd de ruimte in verband met het pijnlijke deel van het lichaam kan worden ‘ Fuzzy ‘, het creëren van verwarring in de hersenen, die op zijn beurt nog steeds pijn te produceren als een bescherming mechanisme. In essentie is dit de manier van de hersenen van een poging om het getroffen deel van het lichaam te identificeren. GMI impliceert een reeks stappen die worden gericht op het helpen van de hersenen om het beïnvloede deel opnieuw te identificeren en daardoor pijn te verminderen. De stap in het GMI proces dat de meeste mensen vertrouwd zijn met is natuurlijk spiegel therapie.

Hoewel er aanzienlijke onderzoek naar de werkzaamheid van GMI als een behandeling voor CRPS, de resultaten gemeld kan in het beste worden omschreven als variabel. Interessant, echter, in termen van een vermindering van de niveaus van pijn, de resultaten voor GMI zijn over het algemeen positiever voor mensen die lijden CRPS dan voor mensen die lijden aan andere chronische pijn aandoeningen.

Source: article published with permission of BLB Solicitors

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *