Potentiële CRPS Cure nu beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk

Pamidronaat
(c) BLB Solicitors

July 10th 2018 | article by Richard Lowes

In twee jaar van bloggen over alles en nog wat te maken met het leven met CRPS, dit is waarschijnlijk de meest opwindende artikel dat ik ooit heb geschreven. Echt. Dit is nieuws dat mogelijk zou kunnen worden leven-veranderende voor CRPS lijders overal.

Sommige geschiedenis eerst: bijna precies twee jaar geleden, schreef ik over een nieuwe CRPS behandeling beschikbaar in Italië dat die artsen beschreven als de remedie voor CRPS. Dat artikel was hoopvol, met een paar voorbehoud: er was weinig gegevens die er buiten de anekdotische om te suggereren dat dit medicijn echt zo effectief was als beweerd, en cruciaal, de behandeling was alleen beschikbaar in Italië en alleen toegankelijk voor degenen die zich konden veroorloven duizenden Euro’s te betalen.

Nou, dat is niet het geval meer. Neridronate infusies zijn nu beschikbaar, gratis, in het Verenigd Koninkrijk als onderdeel van een grootschalige klinische trial. Lees verder om erachter te komen hoe je deze behandeling te krijgen.

Wat gebeurt er?

De belangrijkste farmaceutische bedrijf, Grünenthal, is nu begonnen met haar fase III trial van neridronate voor CRPS dat eerder dit jaar werd aangekondigd. Neridronate kreeg een doorbraak therapie aanwijzing voor CRPS terug in 2017 door de Amerikaanse Food and Drug Administration; Dit betekent dat neridronate wordt gezien als een potentieel revolutionaire behandeling voor deze voorheen grotendeels onbehandelbare aandoening en daarom is het op de fast track voor goedkeuring.

Wat betekent de eerste fase van het proces te betrekken voor de deelnemers?

Iedereen die zich aanmeldt voor het proces zal in eerste instantie willekeurig worden toegewezen aan een groep waar ze ofwel een placebo of de echte geneeskunde ontvangen. Niemand zal weten in welke groep ze zich bevindt; niet de patiënten, noch de artsen. Dit is zo de onderzoekers kunnen ervoor zorgen dat de reacties op het geneesmiddel echt zijn en niet beïnvloed door de verwachting.

Deelnemers krijgen dan 4 infusies meer dan 10 dagen van een placebo of neridronate, waar het geneesmiddel wordt toegediend via een infuus in een ader. Deze infusies zal gebeuren in een ziekenhuis of kliniek met een constante controle van medisch personeel. U wordt gevraagd om een gedetailleerd dagboek van hoe je je voelt voor zes maanden achteraf te houden, met betrekking tot pijn niveaus en alle andere effecten die u ervaren. U wordt gevraagd om supplementen van vitamine D en calcium te nemen, als een voorzorgsmaatregel, omdat neridronate heeft een effect op de botten, en u zult worden gegeven paracetamol te nemen na de eerste infusies als af en toe kunnen ze griep-achtige symptomen veroorzaken, maar deze moeten passeren vrij snel.

Wat is de volgende fase?

Na zes maanden, zult u opnieuw worden geëvalueerd en dan kan de mogelijkheid hebben om verdere infusies hebben. Dit zal waarschijnlijk gebeuren als je hebt gekregen van de dummy geneeskunde in fase 1, of als de artsen denken dat je zou kunnen profiteren van verdere neridronate infusies. Wat dit betekent is dat iedereen de kans zal hebben om de echte geneeskunde te ervaren, ongeacht of u placebo in de eerste fase ontvangt.

Als u in deze volgende fase gaat, zult u opnieuw 4 infusies meer dan 10 dagen ontvangen, maar deze zullen absoluut van de echte geneeskunde zijn. U zult opnieuw een dagboek voor de volgende zes maanden moeten houden om de gevolgen te controleren. De ervaring van patiënten die hebben de behandeling in Italië suggereert dat het kan zo lang duren als zes maanden om te beginnen het gevoel van de voordelen van het geneesmiddel, vandaar de lange follow-up periode. Verwacht niet dat je noodzakelijkerwijs beter te voelen ’s nachts en niet aannemen dat de behandeling is mislukt als je niet snel een verandering in je pijn niveaus. Globaal, zal de participatie in de proef waarschijnlijk ongeveer 14 maanden vergen zodat moet u zeker zijn u die verplichting maken.

Wie komt in aanmerking?

Dit is het enige stuk van ‘ slechte ‘ nieuws dat ik moet geven: het proces is alleen open voor degenen die hebben gehad CRPS voor minder dan twee jaar. Dat betekent, ongeacht wanneer u een diagnose ontvangen, deze proef is alleen open voor degenen die hebben gehad symptomen van CRPS voor minder dan twee jaar. Hoewel dit is teleurstellend voor iedereen die heeft geleden met de ziekte voor langere (zoals ik), de beweegredenen achter het is begrijpelijk; zoals veel patiënten zou getuigen, hoe langer je de aandoening, hoe meer problemen het de neiging te veroorzaken, variërend van problemen met het centrale zenuwstelsel aan de schildklier deficiëntie aan problemen met de ogen, blaas, darm, hart en andere organen. Deze proef moet begrijpen of deze behandeling werkt voor pure, eenvoudige CRPS, onbelast door andere medische problemen die de neiging hebben zich te voordoen nadat u hebt gehad CRPS voor een tijdje, en dus zijn ze het beperken van deelname aan degenen die niet hebben gehad te lang. Zoals ik al zei, teleurstellend maar begrijpelijk.

Zelfs als u niet beschikt over een CRPS diagnose…

Trial deelnemers kunnen hebben CRPS type 1 of 2 en ze hoeven niet eens een bevestigde diagnose hebben nog niet; de trial locaties kunnen ook diagnosticeren, dus als je denkt dat je hebt ontwikkeld CRPS in de afgelopen twee jaar, ongeacht of een arts je verteld dat klopt, het is de moeite waard om in contact.

Zijn er contra-indicaties?

De vrouwen kunnen niet zwanger worden terwijl het gebruiken van neridronate aangezien het gekend is om geboortetekorten te veroorzaken, zodat als u een zwangerschap op om het even welk ogenblik spoedig van plan bent dat u kon uitsluiten. Je moet een gemiddelde dagelijkse pijn Score van meer dan 4 (niet over het algemeen een probleem voor iedereen met CRPS, helaas!) en je moet nemen niet meer dan een morfine-equivalent dosis van 200mg dagelijks als je op een Opioid pijnstiller. Uw medicijnen moeten stabiel zijn en je bent gevraagd om ze op die manier tijdens het proces. Gedurende de studie heb je regelmatig bloedonderzoek gedaan en de infusie zal worden gegeven door middel van een infuus in je ader, dus als je bang bent van naalden die misschien problematisch zijn.

Hoe kom ik meer te weten?

De Britse trial wordt geleid door een team van St Pancras Clinical Research in Londen. Als u de gelinkte pagina bezoekt, u een kort formulier invullen en zij zullen contact met u opnemen om het proces verder te bespreken.

Waar vindt het plaats?

Het proces gebeurt in 8 locaties in het hele land: Liverpool, Manchester, Barnsley, Cannock, Blackpool, Leeds, Stockton-on-Tees en Londen. Als u deelneemt, dan zullen zij alle redelijke reiskosten terugbetalen en u moet niet plaatselijk leven; de St Pancras team in Londen, bijvoorbeeld, benadrukken dat ze erg blij om te gaan met trial deelnemers van overal in het Verenigd Koninkrijk.

Hoe zit het met de rest van ons?

Hoewel het teleurstellend dat die van ons met een langere-staande CRPS niet kan deelnemen aan het proces, ik denk nog steeds dat de algehele dit is fantastisch nieuws. De waarheid is dat dit werkelijk de remedie voor CRPS kan zijn; de artsen ik sprak, terwijl onvermijdelijk voorzichtig, zijn zeer hoopvol dat dit gewoon het geval kan zijn. En hoewel ze het beperken van deelname, er is nog anekdotisch bewijs uit Italië dat de behandeling kan enorm gunstig zijn voor mensen die de ziekte hebben gehad voor een zeer lange tijd.

Dit is de laatste klinische trial voordat het medicijn gaat vooruit voor vergunningen, dus als alles verloopt zoals gehoopt met het geneesmiddel in termen van het tonen van aanzienlijke voordeel voor Trial deelnemers, kunnen we slechts een paar jaar verwijderd van deze beschikbaar zijn op de NHS. In een wereld waar alle artsen kunnen doen voor CRPS lijders is poging om de symptomen te beheren, zijn we op de rand van het hebben van iets dat echt een behandeling voor deze hatelijke ziekte. En dat betekent dat op dit ogenblik de toekomst helderder voor elke CRPS lijder kijkt dan het ooit voordien heeft gedaan. En dat is verbazingwekkend. Bekijk deze ruimte.

Source: article published with permission of BLB Solicitors

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *