Ruggenmergstimulatie: lage frequentie vs hoge frequentie

Stims
(c) BLB Solicitors

July 10th 2018 | article by Richard Lowes

Door de jaren heen veel van onze klanten hebben ondergaan ruggenmergstimulatie (SCS) en het is nu iets meer dan 7 jaar geleden publiceerden we de eerste van verschillende artikelen over dit onderwerp. Op dat moment, hoewel de technologie beschikbaar was voor ongeveer 40 jaar, SCS bleef een relatief nieuwe procedure, zeker in het Verenigd Koninkrijk. Er was meestal weinig of geen keuze van het model-u aanvaard wat er op te bieden-en die werden aangeboden waren, in het algemeen, minder effectief dan die welke vandaag beschikbaar zijn.

Vervolgens, twee SCS veteranen, Libby en Peter, die elk lijden complex regionaal pijnsyndroom in een onderste ledematen, hebben geschreven om hun ervaringen te delen. Interessant, Peter’s Stim is een ‘ nieuwere ‘ hoge frequentie model, de Nevro senza HF10.

Een huidige klant van ons, Paul, die onderging zijn oorspronkelijke SCS implantatie enige tijd geleden, heeft onlangs zijn lage frequentie Stim verwijderd en een hoge frequentie vervanging is aanbevolen (zie hieronder).

Hoge of lage frequentie?

Dus wat is precies het verschil tussen hoge en lage frequentie stims?

Traditioneel, hebben stims hun elektroimpulsen bij lage frequenties, algemeen 40 aan 60 Hertz, voor tussen 300 en 600 microseconden elk geleverd. Dit resulteert in paresthesie, een sensatie van tintelingen, gevoelloosheid, of soms zelfs branden. Het doel van de paresthesie is om de pijn te maskeren. De effectiviteit van lage frequentie stims hangt af van de nauwkeurigheid van de overlap tussen pijn en paresthesie, het idee is dat paresthesie is makkelijker te verduren dan pijn.

Aan de andere kant, hoge frequentie stims, zoals Peter’s HF10, leveren impulsen op een veel hogere frequentie, meestal rond de 10.000 Hertz, en de impulsen zijn aanzienlijk korter, meestal rond de 30 microseconden. In de meeste gevallen resulteert dit in de levering van pijnverlichting zonder overeenkomstige paresthesie.

Welke is het meest effectief voor pijnbestrijding?

In termen van niveaus van pijnbestrijding, dit is altijd subjectief en, zoals te verwachten, cijfers variëren van studie naar studie. Het nemen van een gemeenschappelijk voorbeeld van lage rugpijn, sommige studies melden dat het percentage effectiviteit van pijnverlichting is zo veel als 30% groter voor hoge frequentie stims-een grimmig verschil. Er moet echter worden benadrukt dat andere studies hebben weinig of geen verschil tussen de twee gevonden.

In een studie gerapporteerd in november 2016, 171 mensen die lijden aan rug-en been pijn werden willekeurig geïmplanteerd met ofwel een hoge frequentie (HF10) of lage frequentie STIM. Op twee jaar na de implantatie, gemiddeld, aanzienlijk meer mensen nog steeds ervaren pijnbestrijding met de hoge frequentie Stim (76,5% vs 49,3% voor rugpijn en 72,9% vs 49,3% voor pijn in de benen). Verder, voor zowel rug-en been pijn het niveau van pijnbestrijding was gemiddeld significant groter met de hoge frequentie Stim (66,9% vs 41,1% voor rugpijn en 65,1% VS 46% voor pijn in de benen).

De auteurs van het rapport, een aantal van hen, moet worden opgemerkt, verklaarde huidige of in het verleden financiële belangen met Stim fabrikanten, concludeerde dat:

De voordelen van HF10 therapie worden verwacht om het beheer van patiënten met chronische rug en been pijn wezenlijk, en misschien andere pijn voorwaarden te beïnvloeden. De superieure en duurzame resultaten aangetoond in deze studie worden verwacht te leiden tot een betere lange termijn kosteneffectiviteit en betaler acceptatie, waardoor deze therapie ruim beschikbaar voor patiënten die lijden aan chronische pijn.

Paul

In het geval van onze klant, Paul, die lijdt CRPS in zijn linker voet en enkel, naar aanleiding van de oorspronkelijke procedure schatte hij dat zijn lage frequentie Stim was die ongeveer 30% pijnbestrijding, maar naarmate de tijd ging door dit verlaagd tot het punt waar enig voordeel was , in het beste, verwaarloosbaar. Zijn pijn consultant voelt er vertrouwen in dat er “een zeer redelijk vooruitzicht van hem het bereiken van een goede mate van verlichting van de pijn” met een hoge frequentie Stim, hoewel voor andere gezondheidsredenen is het niet onmiddellijk mogelijk voor hem om de tweede procedure ondergaan.

Uitgebreide keuze

Natuurlijk, zelfs als de populariteit van lage frequentie stims begint te afnemen, blijven er andere opties te overwegen:

Source: article published with permission of BLB Solicitors

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *