Rapport van de Europese Task Force van de pijn Federatie op CRPS gepubliceerd

Europa
(c) BLB Solicitors

13 januari 2019 | artikel door Richard Lowes

De standaard van de klinische praktijk voor de meeste omstandigheden varieert van land tot land en dit is zeker het geval voor complexe regionale pijnsyndroom (CRPS). Inderdaad, in Europa is er al lang een wens om een uniformiteit in de aanpak van de diagnose, behandeling en het beheer van de aandoening te zien.

Met dat in mening, zag deze week de publicatie van een document, “normen voor de diagnose en het beheer van complex regionaal pijnsyndroom: resultaten van een Europese Task Force van de pijn Federatie”. De Task Force werd gevormd door enkele van de toonaangevende klinische onderzoekers in het hele continent, waaronder, uit het Verenigd Koninkrijk, Dr. Andreas Goebel van de Universiteit van Liverpool. Ze werden uitgedaagd om “produceren verplichte kwaliteitsnormen geformuleerd als grammaticaal dwingende (must-do) verklaringen.” Met andere woorden, zo duidelijk en eenduidig mogelijk te zijn.

Zijn ze erin geslaagd?

Wat zij beweren te hebben geproduceerd is “17 normen van de diagnose en het beheer van CRPS voor gebruik in Europa. Deze worden beschouwd haalbaar voor de meeste landen, en aspiraties voor een minderheid van de landen, afhankelijk van hun zorg bron en structuren.

Van deze 17 normen, zijn er 4 in pijnbestrijding, 3 elk voor fysieke rehabilitatie en zorgtrajecten, 2 elk voor diagnose en nood beheer en 1 elk voor beoordeling, multi-disciplinaire zorg en informatie/onderwijs.

Natuurlijk, deze vertegenwoordigen zeer minimumnormen. Desondanks ontmoeten zeer weinig landen ze al. Voor de meerderheid zal het tijdschema voor de tenuitvoerlegging waarschijnlijk langdurig zijn.

Overeenkomst was niet mogelijk op alle gebieden en zij ook toegeven dat “onderzoek [is] nodig om de geldigheid en de opname van deze normen te verbeteren”. Op zijn minst vertegenwoordigen zij echter voor het eerst een benchmark voor gezondheidsorganisaties op nationaal niveau.

In het Verenigd Koninkrijk, in 2018 het Koninklijk College van artsen publiceerden hun eigen nieuwe en gedetailleerde richtlijnen over de diagnose en het beheer van CRPS.

Source: article published with permission of BLB Solicitors

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *